Terveys Qigong

Yleisesti Qigong on sekä kehon että mielen harjoitusta, jolla ylläpidetään terveyttä ja hyvinvointia.

Terveys Qigong pohjautuu Kiinan traditionaalisiin harjoituksiin. Se on yhdistelmä liikkeistä ja muodoista, jotka hakevat hengityksen ja mielen tasapainoa tuekseen. Se on yksi Kiinan muinaisen kulttuurin avainosista ja ollut suosiossa jo tuhansia vuosia. Rauhalliset, pehmeät ja hitaat liikkeet sopivat kaikille kunto- ja ikäluokille ylläpitäen terveyttä ja hyvinvointia.

Vuonna 2003 Kiinan kansallinen Urheiluliitto kokosi yhteen suuren joukon omien koulukuntiensa Qigong-mestareita, kiinalaisen lääketieteen, länsimaisen lääketieteen, psykologian, urheilulääketieteen ja muiden tieteiden asiantuntijoita. Yhdessä he päätyivät hyväksymään 4 Qigong-sarjaa, joita otettiin mukaan Terveys Qigongiin. Kaikkien sarjojen liikkeet muodostavat yhdessä tasapainoisen harjoituksen, jossa käydään läpi ihmisen koko keho, myös energia- ja mielen tasolla. Sarjat opetellaan sillä tavalla, että ensin keskitytään muodon löytämiseen, sitten hengityksen säätelyyn ja lopuksi mielen säätelyyn saadakseen säädeltyä kaikki energiakanavat. Kun Qi kulkee esteettömästi kehossa, pysymme terveinä.

Yksi näistä sarjoista oli Viiden eläimen leikki. Alussa oli 4 sarjaa, mutta nykyään Terveys Qigongiin kuuluu 9 melko erilaista sarjaa.

Ohjaaja:

Kerstin Lindström-Salmi